Oversigt og kort

Cataratas de Iguacú
Cataratas de Iguacú er blandt verdens største vandfald. De strækker sig over 2,7 km og har i alt mere end 270 enkelte fald. Der fosser i gennemsnit 1500 m3 vand igennem vandfaldene pr. sekund. Vandfaldene ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina og har derfor også to forskellige navne. Et er portugisisk, og et er spansk. I Brasilien hedder de: Cataratas do Iguacu. I Argentina hedder de: Cataratas del Iguazú.

Paraguay
Paraguay området er grundlagt i 1524 af Alejo Garcia (Spanien). Landet blev uafhængig fra den spanske krone i 1811. Paraguay levede under diktatur fra 1954 til 1989, herefter begyndte den demokratiske proces.
Areal: 406.752 km2
Hovedstad: Asuncion ca. 600.000 indbyggere
Befolkning: Ca. 6,9 mio.
Sprog: Spansk og guarani
Religion: Katolsk (ca. 90%)
Valuta: Guaranies ca. 750 G$ til 1 kr.
Klima: Subtropisk fastlandsklima

Ciudad del Este: Byen mod Øst
I forbindelse med planlægningen af verdens største vandkraftværk ”Itaipú” blev Ciudad del Este grundlagt i 1958. Selv om Ciudad del Este er en af de yngste byer i landet, er det Paraguays næststørste by. Ciudad del Este har en unik geografisk placering, der gør byen til Sydamerikas største handelsby. Det er et sand Mekka for shoppers og glade turister der valfarter hertil på endagsture fra Brasilien, for at købe alt fra fladskærme til vækkeure.

Mallorquin
Landsbyen blev grundlagt som koloni i 1957. I dag er der ca. 16.000 indbyggere, og byen har både supermarkeder, skoler og et universitet. I disse år gennemgår Mallorquin den mest positive udvikling i hele sin historie.
Kommunen Mallorquin er blandt de bedst fungerende kommuner i landet og er bestemt et besøg værd. Største parten af indbyggerne lever i landsbyerne. Her klarer de sig selv ved at dyrke deres egen jord.

Pantanal
Paraguay floden skaber verdens største vådområde, det hedder Pantanal. Pantanal kommer fra det spanske ord ”pantano”, som på dansk betyder sump. Pantanal ligger hovedsageligt i Brasilien, men strækker sig også ind over dele af Bolivia samt den nordlige del af Paraguay. Vådområdet dækker i alt et areal på ca. 150.000 km2. I regnsæsonen fra december til april oversvømmes op til 80 % af området. Dette giver næring til verdens største samling af undervandsplanter. Pantanal opfattes derfor som en af verdens tætteste flora og fauna økosystemer, og er en ligeså vital del af den neotropiske region som Amazonas regnskov. Området er delt op i mere end 10 underregioner afhængig af jordbonitet, vegetation og oversvømmelses intensitet. I hele Pantanal området er der mere 175 floder, som alle udmunder i Paraguay floden. Området er et sandt paradis for natur- og dyre elskere. Der kan observeres over 600 fuglearter, mere end 250 fiskearter samt flere end 100 arter af pattedyr og mange andre eksotiske dyr.

Bonito
Byen ligger ved grænsen til Pantanal området. Her findes et væld af vandfald og floder med krystal klart vand. Vandet siver op af undergrunden, og passerer et naturligt kalkfilter. Det gør vandet bliver usædvanligt transparent, og samtidig får det en smuk blå farve. I disse naturlige akvarier, kan man svømme rundt blandt ikke mindre end 30 forskellige fiskearter. Ud over de klare floder er der massevis af grotter i området omkring Bonito. ”Den blå søs grotte” er den mest berømte. På portugisisk hedder den: Gruta Lago Azul. Grotten har fået navnet, fordi den rummer en sø med fuldstændig koboltblåt vand. Søen kommer man først til efter en 100 meters nedstigning i bælgravende mørke. Denne meget smukke grotte, er anslået til at have en dybde på 90 meter, og fra loftet hænger drypstenene. I nogle af de andre grotter kan man se imponerende fossiler af mystiske fortidsdyr som sabeltigeren og kæmpedovendyret.

Santa Cruz
Santa Cruz de la Sierra, by i lavlandet i det østlige Bolivia. 1,2 mio. indb. (2004). Med bygningen af en hovedvej til højlandet og en jernbane til Brasilien i midten af 1950'erne blev området en vigtig leverandør af tropiske afgrøder til højlandet. Tilflytning har medført en stor befolkningsvækst, og byen er blevet Bolivias næststørste (efter La Paz). Samtidig er den landets mest moderne og vestligt prægede by med bl.a. udbredt adgang til el og rindende vand samt lavere børnedødelighed og analfabetisme end i det øvrige Bolivia.


Se turprogram for 2015 Paraguay - Pantanal - Boliviaturen

Tur Kort