Dagsprogram for Paraguay - Pantanal - Bolivia turen

Med forbehold for ændringer. Turen er med helpension

Dag 1 Afgang fra Danmark

Landing i Foz de Iguazu, Brasilien. Indkvartering i Ciudad del Este, Paraguay.

Dag 2 Ciudad del Este

Et kig på byen med mulighed for veksling af valuta.

Dag 3 Juan Leon Mallorquin

Vi besøger landsbyen Juan Leon Mallorquin og landstedet tæt derved - for at fornemme livet på landet og møde lokal befolkningen.

Dag 4 Monday - Itaipu

Et besøg til Monday vandfaldet i Presidente Franco og ”De 3 grænsers punkt”. Mulighed for at se Itaipu vandkraftværket

Dag 5 Wanda, Argentina

Vi kører til Wanda, Argentina. I området er der flere private halv-ædelstens miner. Herud over er området også kendt for en stor papir produktion. Der dyrkes store arealer med fyr og eukalyptus træer.

Her vil vi besøge minerne med halv-ædelsten og høre hvordan de bliver udvundet.

Dag 6 Iguazu

Vi besøger vandfaldet Iguazu fra Argentina siden. Et heldags besøg med en længere gåtur i det omliggende reservat.

Dag 7 Curuguaty

Fra Ciudad del Este til Santa Rosa kommer vi i det mere frodige område ”Curuguaty”. Her blev der tidligere gjort forsøg på at anlægge en dansker koloni. Den besøger vi og får historien fra en af de få danskere der stadig holder til her. Når vi nærmer os grænsen til Brasilien befinder vi os i reservatet Cerro Corá. Det var her den sidste kamp i Den paraguayske krig (Tripple Alliancekrigen) blev udkæmpet.

Dag 8 Pedro Juan Caballero - Jardim

Køreturen starter med afgang mod grænse byerne Pedro Juan Caballero, Paraguay og Ponta Porã, Brasilien. Vi kigger lidt på de specielle grænsebyer. Det er specielt at de to byer ikke er adskilt; man skal nærmest selv finde ud af om man er i Paraguay eller Brasilien. Vi ender dagen i Jardim, byen tættest på Araernes Hul.

Dag 9 Araernes Hul - Formoso

Vi forlader Jardim og kører mod Bonito. Undervejs besøger vi ”Araernes hul”. Her er der mulighed for at se de store papegøjer, som holder til i dette naturskabte, unikke hul i terrænet.  Det omkringliggende landskab er forholdsvis fladt og vi er så heldige at være der mens papegøjerne yngler. Derfor bliver det muligt at opleve disse fantastiske og farverige fugle i deres eget habitat. Eftermiddagen tilbringes ved Formoso flodens krystal klare vande, hvor vi kan snorkle og svømme mellem fiskene.

Dag 10 Bonito

Vi starter dagen tidligt for at besøge Bonitos mest berømte grotte ”Lago Azul”. Om eftermiddagen besøger vi et naturligt akvarium og får mere information om, hvordan man får den bedste oplevelse sammen med fiskene og ender i et eksotisk område, hvor vi kan bade under vandfaldene.

Dag 11 Bonito – San Fransisco

Vi starter dagen med en omgang river rafting. Over middag kører vi fra Bonito til Fazenda San Fransisco, som ligger i Pantanal området.

Dag 12 Fazenda San Fransisco

Fazenda betyder landsted og her driver lokalbefolkningens landmænd almindeligt landbrug kombineret med øko - turisme. Fazenda San Fransisco har en stor samling af vilde dyr, blandt andet pumaer, jaguarer, capivara, tapirer og mange andre.

Dag 13 Pantanal – Puerto Suarez

Vi kører ind i det indre Pantanal for at observere det overvældende dyreliv og den frodige natur. Her vil vi blandt andet se store flokke af storke og masser af alligatorer. Vi får også et syn af Paraguay floden, der passerer gennem området. Senere forsætter vi til Puerto Suarez (Bolivia), som er grænseby til Brasilien. Den ligger også lige op til Paraguay-floden.

Dag 14 Puerto Suarez - Roboré

På vejen kører vi gennem noget af Pantanalen i Bolivia. Vi skal blandt andet bade i varme kilder. Selv i dette dampende vand er der dyreliv. Vi skal ”bestige” et lille bjerg ved Santiago de Chiquitos. Her får vi udsigten over Pantanalen ovenfra - med indtryk af hvor uendelig stor den er.

Dag 15 Roboré – San José de Chiquitos

I området har der været stor indflydelse af både jesitter og fransiskaner, det er pilgrimsbjerget Chortiches et eksempel på. Den lille by San Jose de Chiquitos er stadig meget præget af jeusitter tiden både hvad angår bygninger og traditioner. Her overnatter vi.

Dag 16 San Jose de Chiquitos – Santa Cruz

Vi forsætter mod amtets hovedstad Santa Cruz de la Sierra landskabet byder på skiftevis smukke bjerge, som kaldes Chochis og landbrugsområder der er præget af brasilianer og mennonitter. I området udvindes meget jernmalm (den største koncentration i Bolivia).

Dag 17 Santa Cruz

Denne dag brugs på byvandring i Santa Cruz med blandt andet et kig på den flotte katedral ”Basilika Menor de San Lorenzo” og en lille afstikker til stranden ved Piraí floden.

Dag 18 Santa Cruz

Efter lidt tid på egen hånd går turen med fly viaSao Paulo mod Danmark.

Dag 19

Ankomst i Danmark.


Generelle rejsebetingelser


Denne bustur er på ca. 2.900 km.
Der bliver arrangeret udflugter hver dag, men ønskes en afslapningsdag, er der ofte mulighed for at blive på hotellet. 
Der tages forbehold for rækkefølge, da nogle af udflugterne afhænger af vejret. 

For datoer og ledigepladser se Ledige Afgange.

Klik her for udskriftsvenligt program (pdf)