• Rundrejser i Sydamerika

  Rio De Janeiro

 • Rundrejser i Sydamerika

  Brasilien

Her er vores forskellige

Rejser

"Ingen har større behov for at opleve og rejse ud, end han eller hun der lige er vendt hjem..."

 

Paraguay Argentina og Brasilien med Rio de janeiro

Tag med på 20 dages eventyr i Sydamerika, hvor du får oplevelserne helt ind under huden. Vi bringer dig vidt omkring, med vores eventyrlige rundrejse til Argentina og Brasilien til Paraguay.

Drømmer du om, oplevelser & eventyr og vil du gerne se lidt mere end Mallorca? Er du træt af ferier med ustadigt vejr, sne og vinter?Jamen så har vi tilbuddet til dig!

Vi inviterer dig med på en rundrejse i Paraguay, hvor du får oplevelser, smuk natur og Sydamerikas kultur helt ind under huden. Dit eventyr starter i Brasilien og går videre til Paraguay. I Paraguay kommer du på en rundtur, så du får set mest muligt af dette spændende land at se.
De store seværdigheder på rejsen er bl.a.:

 • Iguazu Vandfaldet.
 • Itaipu - verdens største vandkraftværk.
 • Jesuitternes ruiner.
 • Copacabana stranden i Rio de Janeiro.
 • Plus mange andre oplevelser og udflugter.

  Udover oplevelserne er der gode muligheder for indkøb af f.eks. tøj, sko og boligtekstiler. Det tilrådes at medbringe mindst mulig bagage. Der kan vaskes undervejs, til små priser. Dagstemperaturen er gennemsnitlig 30 grader på de fleste ture og nattemperaturen er som på lune sommeraftener. Prisen inkluderer: fly, lufthavnsafgift, transport, hotel, helpension og de fleste entréer. Prisen er baseret på dobbeltværelse. Hvis enkeltværelse ønskes, vil merprisen være 2.900 kr.

Oversigt og kort Paraguay

Naturgeografisk kan Paraguay deles op i to næsten lige store regioner adskilt af floden Rio Paraguay hvis øvre løb er med til at skabe et af Jordens største og vigtigste vådområder, Pantanal.

Kan du lide sol og varme, så tag med os til Sydamerikas ubestridte kronjuvel - Paraguay. Her får du natur og kulturoplevelser, som du aldrig vil glemme. Vi tilbyder dig en tre ugers guidede tur, der starter i Brasilien og forsætter ind i hjertet af Paraguay. Sammen med os kommer du helt tæt på Sydamerikas fantastiske natur og du kommer til at opleve lokalbefolkningen på tæt hold.

Brasilien

Brasilien er verdens femte største land. Landet har udviklet sig enormt og er gået fra at være et uland til at være verdens ottendestørste industri nation.

Areal: 8.547.404 km2

Hovedstad: Brasília (2,4 mio. indbyggere)

Befolkning: 202.656.788 (anslået 2014)

Sprog: portugisisk (off.)

Religion: katolsk (ca. 74 %)

Valuta: real (BRL) 100 kr. = ca. 43 R$

Klima: subtropisk fastlandsklima.

Paraná floden
Paraná floden er med sine 3.940 km Sydamerikas næstlængste flod kun overgået af Amazonas. Den udspringer i Brasilien, hvor den udmærker sig ved sine dybe flodlejer. Det giver gode muligheder for vandkraftværker. Der er flere end 40 vandkraftværker på den og dens bifloder. I Argentina og til dels Paraguay er den flad og dermed sejlbar, hvilket især Paraguay udnytter.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro (i daglig tale Rio) omtales af mange som en af verdens smukkeste byer. Strandene har flot hvidt sand og Atlanterhavet er varmt og klart - lige til at hoppe i. Området omkring Rio er præget af de smukke bjergtinder og mange af dem er beklædt med grøn bevoksning. Her er de 2 mest kendte Sukkertoppen og Corcovadobjerget med Kristus figuren. I dag er Rio ved at gennemgå en større renovering, da den bliver klargjort til VM i fodbold. Senere skal Rio også stå model til olympiske lege i 2016, så der er ved at blive ”ryddet op” i hjørnerne.

Argentina

Areal: 2.780.400 km2

Hovedstad: Buenos Aires (2,8 mio. indbyggere)

Befolkning: 40,09 millioner (anslået 2012), verdensbanken

Sprog: spansk (off)

Religion: katolsk

Valuta: pesos (ARS) 100 kr. = ca. 170 P$

Vandfald Argentina
Denne udflugt er for alle der elsker naturen. Her får man mulighed for at fordybe sig i naturens flora og fauna. Du træder ind i et vidunderligt paradis af sommerfugle i alle tænkelige farver. Alligatorer, fugle, varaner er blot nogle af de mange dyrearter du kan opleve på denne tur.

Wanda
Langs bredden af Paraná floden kan der være steder, hvor der for mange år siden blev indkapslet gasser og syre under meget hårdt pres. Dette er blandt andet sket i Wanda der ligger 45 km. syd for Puerto Iguazu. I området er der flere private halvædelstens miner. Herudover er området også kendt for en stor papirproduktion. Der dyrkes desuden store arealer med fyr og eukalyptus træer.

Tur Kort
Der flyves fra Foz de Iguazu til Rio de Janeiro.

Paraguay

Paraguay området er grundlagt i 1524 af Alejo Garcia (Spanien). Landet blev uafhængig fra den spanske krone i 1811. Paraguay levede under diktatur fra 1954 til 1989. Herefter begyndte den demokratiske proces, som fortsat udvikler sig.

Areal: 406.752 km2

Hovedstad: Asuncion ca. 600.000 indbyg.

Befolkning: ca. 6,9 mio. (anslået 2012)

Sprog: spansk og guarani

Religion: katolsk (ca. 90%)

Valuta: guaranies ca. 800 G$ til 1 kr.

Klima: subtropisk fastlandsklima.

Ciudad del Este ”Byen mod Øst.”
I forbindelse med planlægningen af verdens største vandkraftværk ”Itaipu” blev Ciudad del Este grundlagt i 1958. Selv om Ciudad del Este er en af de yngste byer i landet, er det Paraguays næstestørste by.

Ciudad del Este har en unik geografisk placering, der gør byen til Sydamerikas største handelsby. Det er et sandt Mekka for shoppers, og glade turister valfarter hertil på endags ture fra Brasilien, for at købe alt fra fladskærms tv til vækkeure.

Cataratas de Iguazu – Brasilien
Cataratas de Iguacu er blandt verdens største vandfald. De strækker sig over 2,7 km og har i alt mere end 270 enkelte fald. Der fosser i gennemsnit 1500 m3 vand igennem vandfaldene pr. sekund.

Vandfaldene ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina, og har derfor også to forskellige navne. Et er portugisisk, og et er spansk. I Brasilien hedder de ”Cataratas do Iguacu”. I Argentina hedder de ”Cataratas del Iguazú”

Vandfaldene kan opleves både til lands, til vands og i luften. Gåturen i junglen foregår via det omfattende stisystem, som på den brasilianske side er på ca. 1500 meter. For hvert skridt du tager er der nye indtryk, og for hvert hjørne du runder, dukker et nyt vandfald op. Gåturen ender ved det imponerende fald ”El Diablo eller ”Djævelens Gab”.

Hvis du ikke har noget imod at blive våd, kan du tage en sejltur i en af gummispeedbådene. Her kommer du helt tæt på vandfaldene og kan virkelig opleve, hvilke kræfter der er på spil. Det er også muligt at tage en helikopter tur. Her får du helheds perspektivet af disse enorme vandfald. Helikopterturen er forholdsvis dyr, men det er helt sikkert en oplevelse for livet du aldrig vil fortryde.

Juan Leon Mallorquin
Byen er grundlagt som koloni i 1957. I dag er der ca. 16.000 indbyggere og byen har både supermarkeder, skoler og et universitet. I disse år gennemgår Mallorquin den mest positive udvikling i hele sin historie.

Kommunen Mallorquin er blandt de bedst fungerende kommuner i landet og er bestemt et besøg værd. Størstedelen af indbyggerne lever i landsbyerne. Jordbrug er det fremherskende erhverv.

Caacupé
50 km øst for Asunción ligger landets spirituelle hovedstad Caacupé. Hvert år på Marias dag den 8. december, samles tusindvis af pilgrimme om byens domkirke. Den smukke kirke er dekoreret i mosaik og er hjemsted for Mirakel-jomfruen fra Caacupé.

Asunción
Paraguays hovedstad har ca. 600.000 indbyggere og ca. 800.000 indbyggere hvis man tæller forstæderne med. Byen blev grundlagt i 1537, som militært fort under navnet Nuestra Señora de la Asunción.

Det var i Asunción et af de første oprør mod det spanske kolonistyre fandt sted. Fra 1721 – 1735 var byen den første selvstændige paraguayske republik. Senere da Paraguay i 1811 erklærede sig uafhængig af Spanien, blev Asunción landets hovedstad.

Asunción er en af Paraguays ældste byer og går man rundt i den gamle bydel, kan man se at byen stadig bærer præg af den spanske kolonitid. På en tur i bydelens rektangulære gadenet, finder man mange smukke bygninger i spansk – maurisk kolonistil. Disse står stadig, på trods af at de har mere end 500 år på bagen.

Chaco
Chaco området udgør 61 procent af landets areal, og er meget tyndt befolket. Området kaldes også Paraguays vilde vesten, og man finder store farme med kvæg her. Der bor ca. 3 procent af landets befolkning i dette område. De fleste af dem er Mennonitter, men der er også nogle få indianere.

Chaco er kendt for sine ekstreme vejrforhold. I tørkeperioder forvandles dele af provinsen til et ørkenagtigt område. Samtidig medfører de kraftige nedbørsperioder, at selvsamme område forvandles til noget der ligner regnskov. Dyrelivet i Chaco er meget rigt. Pumaer, jaguarer, alligatorer, tapir og nanduer er blot nogle af de arter, der lever i Paraguays ”vilde vesten”.

Yaguaron
I denne by ligger en af landets smukkeste kirker. En enorm franciskanerbygning som blev opført af Alonso de Buenaventura. Opførelsen af kirken startede i 1640, og det tog hele 60 år at fuldføre. Trækirken er flot dekoreret med naturmotiver og et imponerende alter. Stedet vidner om en velfungerende og gunstig fortid.

San Miguel
Denne traditionsbundne landsby er en af mange i Paraguay. Her har familierne fundet en levevej ved at fremstille tæpper, hængekøjer og tøj af uld. Traditionen fortsætter uændret fra generation til generation.

Bella Vista ”Smukke Udsigt”
Bella Vista er en by, som ligger i den sydøstlige del af Paraguay - ud til Paraná floden. Landsbyen blev grundlagt 1918 af tyske immigranter. Siden er området blevet hjemsted for immigranter fra hele verden. Det har betydet, at udviklingen for alvor har taget fart og påvirket området i en særdeles positiv retning. I Bella Vista finder du en kultur, der er mere broget end andre steder i landet.

Jesuitter ruiner
Jesuitterne kom til Sydamerika i 16hundred tallet, hvor de oprettede missionsstationer langt væk fra de spanske bosættelser. Her omvendtes de indfødte indianere til kristendommen. De underviste dem i musik og forskellige håndværk. For indianerne blev de små Jesuit samfund fristeder, hvor de var i sikkerhed. Andre steder blev de indfødte ofrer for slavehandel og voldsomme blodsudgydelser.

Selv om missionsstationerne lå helt isoleret og langt væk fra de spanske bosættelser, var de alligevel blevet en torn i øjet for de spanske koloni-herrer. Til sidst fordrev de Jesuitterne med vold. I dag er der ca. 30 Jesuit ruiner fordelt over Paraguay, Argentina og Brasilien.

Selecta
Selecta er en af de største og mest velfungerende Maté fabrikker i Paraguay. Maté er en sydamerikansk té, som traditionelt drikkes af hele den paraguayske befolkning. Matéen laves af kvistene fra Ilex Paraguariensis træet, som vokser i Sydamerika. Maté kan drikkes både varm og kold. Under besøget på fabrikken kommer vi også ind på arbejdsforhold og regler i Paraguay.

Encarnacion
Byen blev grundlagt af Jesuitterne i 1615 og er med sine 70.000 indbyggere landets tredjestørste by. Byen er i dag opdelt i en ny og en gammel by. Den gamle by ligger ved Paraná floden, og det nye forretningsdistrikt ligger ind mod landet. Byen gennemgår undertiden store forandringer, da den næsten bliver en del af vandkraftsøen ”Yacyrata” idet store oversvømmelser forekommer i sæsonen. På grund af byens milde klima kaldes den også for ”Sydens perle”.

Encarnacion er hovedstaden i Itaipu. Denne region har den mest frugtbare jord og den bedste infrastruktur. Byen er berømt for sine karnevals fester, hvor hele landet mødes for at danse til brasilianske sambarytmer og beundre de fantasifulde karnevals optog.

Itaipu vandkræftværket
Man hører ofte eksperter udtale sig om, at vedvarende energi ikke er tilstrækkelig, og at det er alt for ustabilt. Det er altså ikke tilfældet med verdens næststørste vandkræftværk Itaipu. Dette vandkraftværk leverer 26 % af det samlede brasilianske strømforbrug og 78 % af Paraguays samlede strømforbrug.

Opførelsen af Itaipu startede i 1975, og da produktionen var på sit højeste, beskæftigede byggeriet mere end 30.000 mennesker. I dag står dæmningen i en imponerende 196 meters højde med en længde på 7,76 km. Den kunstige sø der er blevet skabt som følge af dæmningen, er 170 km lang og indeholder 29 milliarder m3 vand.

Ligeså enestående som Itaipus fysiske konstruktion er det faktum, at vandkraftværket var et binationalt projekt mellem Paraguay og Brasilien. Vandkraftværket er en stor turist attraktion og man bliver taget rigtig godt imod på værket.

Turprogram 2018

Paraguay-Brasilien-Argentina

Med forbehold for ændringer. Turen er med helpension. Datoer for afgang: 18 jan. 2018

Start: Fra Billund Lufthavn.

1. - 3. dag Rio de Janeiro.
Turen starter i Rio de Janeiro med indkvartering i Copacabana bydelen. I Rio er der et utal af udflugts muligheder og der bliver mulighed for at komme med på Sukkertoppen, på byrundtur i Copacabana bydelen og en tur op til Kristus figuren. Der bliver også tid til at nyde den vidunderlige Copacabana strand og hoppe en tur i Atlanterhavet.

4. - 7. dag Rio de Janeiro – Mallorquin – Wanda – Purto Iguazu.
Vi flyver videre til Foz de Iguazu. Vi bor derefter i Juan León Mallorquin, nær Ciudad del Este (Paraguay). Herfra arrangeres der forskellige udflugter til bl.a. vandfaldet Monday, ”de tre grænsers punkt”, vandkraftværket "Itaipu" Landsby besøg med en tur i den lokale urskov

Vandfald Argentina
Vi flytter over til den Argentinske grænseby Puerto Iguazu. I Wanda ved Puerto Iguazu, besøger vi en halvædelstensmine og hører hvordan de er blevet til. I Argentina ses vandfaldene fra gang systemer over floden og på brinken. Her bliver der mulighed for en sejltur helt tæt på vandfaldende. Denne overnatning vil være på 5. dagen.

8. - 9. dag Asuncion - Chaco.
Nu tager vi til Paraguays hovedstad Asuncion. Her vil vi tage på sightseeing til regeringsbygningen, parlamentet og museer. Derudover skal vi se udarbejdelse af lokal kunsthåndværk. Vi tager på éndags udflugt til den nordlige provins Chaco. Her skal vi besøge Maka indianernes koloni, og opleve den meget anderledes natur.

10. - 11. dag Encarnacíon.
Vi kører mod den sydlige grænseby Encarnacion, som grænser op til Argentina. Encarnacion kaldes i folkemunde ”Sydens Perle” på grund af det milde klima, områdets unikke flora og fauna og det farvestrålende karneval. Det er her den store flod Paraná adskiller de to lande Paraguay og Argentina. Fra hotellet ved Encarnacion besøger vi Jesuitter-ruinerne, Sos børnebyen og et lokale marked.

12. - 13. dag Juan León Mallorquín – Ciudad del Este.
Vi kører tilbage mod Juan León Mallorquin,undervejs besøger vi en te fabrik hvor der baerbejdes den traditionale paraguaysk te Yerba (ilex paraguariensis) ,og et besøg ved et privat museum der fortæller om den tyske inmigration i paraguay. Den sidste dag i Paraguay bliver der også tid til lidt afslapning enten ved hotellet eller en udflugt til den nærliggende sø, her er det også muligt at sejle. Vi tager en lille gåtur på byens gader, mens der bliver fortalt om lokal politik og befolknings engagement.

14. dag Foz de Iguazu – Vandfaldet.
Der besøges vandfaldet (Cataratas de Iguazu) fra den brasilianske side. Herfra er der mulighed for en helikoptertur henover vandfaldene.Og Det bliver ogsaa tid til at besøge den smukke fugle park ,med både lokale og exotiske dyr.

Multinational kulturoplevelse
Der vil også være lejlighed til at deltage i en aften med den bedste sydamerikanske gourmetoplevelse og kultur. Her kan du også opleve musik og dans fra de fleste sydamerikanske lande.

15. - 16. dag Curitiba, Brasilien.
Vi besøger den smukke by Curitiba, som er Paranástatens hovedstad og den rigeste delstat i Brasilien. Her besøger vi blandt andet Sydamerikas største museum ”øjet" opført af Oscar Niemeyer og nogle af de mange andre seværdigheder i Curitiba.

17.-19. dag Santos.
Vi slutter denne spændende rundrejse af med endnu et højdepunkt, hvor vi kører til Santos med den eventyrligt smukke atlanterhavs strand. Her tilbringer vi de sidste 2,5 dage ved stranden, så vi kan være friske til flyveturen hjem.

20. dag Hjemrejse
Vi ankommer til Billund.

Generelle rejsebetingelser
Denne bustur er på ca. 2.800 km., som køres i busser med aircondition og toiletter. 

Der bliver arrangeret udflugter hver dag, men ønskes en afslapningsdag, er der ofte mulighed for at blive på hotellet.
Der tages forbehold for rækkefølge, da nogle af udflugterne afhænger af vejret.

For datoer og ledigepladser se Ledige Afgange.
Klik her for udskriftsvenligt program (pdf)

Google kort med rute

Start dit nye eventyr

Tlf.:  60 24 15 51
Email: rejser@paraguayrejser.dk

 

Paraguayrejser.dk Aps
Falkenkær 5 - 8883 Gjern, Danmark

Beatriz og Jan kan også kontaktes direkte på whatsapp: Jan: +595 973 43 17 29 Beatriz: +595 994 88 99 99