• Rundrejser i Sydamerika

  Bolivia

 • Rundrejser i Sydamerika

  Peru

Her er vores forskellige

Rejser

"Ingen har større behov for at opleve og rejse ud, end han eller hun der lige er vendt hjem..."

 

Peru - Boliviaturen

Drømmer du om rejseeventyr med storslåede naturoplevelser, spændende kulturoplevelser og eksotiske lande?

Vi inviterer dig denne gang med, på en rundrejse i to af de mere eksotiske lande i Sydamerika, nemlig Peru og Bolivia, hvor vi følger i Inkaernes fodspor. Glæd dig, det bliver en oplevelse for livet fyldt med spændende kultur, krydret med udfordringer og uforglemmelige eventyr!

På denne 20 dages tur vil du bl.a. komme til at opleve følgende seværdigheder:

 • Lima.
 • Isla Ballestas.
 • Nazca-linierne.
 • Vulkanerne ved Arequipa.
 • Juanita-verdens ældste lig.
 • Colca kløften og Kondor krydset.
 • Tiwanaco-ruinerne.
 • Soløen i Titicacasøen.Sivøerne Urus.
 • Machu Picchu og mange andre af de storslåede Inkaruiner.
 • Cuzco

Fly og lufthavnsafgift.
Transport i Peru og Bolivia.
Overnatning på turistklasse hoteller.
De fleste entréer
Halvpension (morgenmad og frokost). Dansk rejseleder og lokale guider.

(tillæg for enkeltværelse 3.400 kr.)

Oversigt og kort Peru

Her kan du læse lidt mere om de spændende lande du skal besøge på turen, og en lidt nærmere beskrivelse af de storslåede Peru-Bolivia rundrejse oplevelser du får.

Kan du lide sol og varme, så tag med os til Sydamerikas ubestridte kronjuvel - Paraguay. Her får du natur og kulturoplevelser, som du aldrig vil glemme. Vi tilbyder dig en tre ugers guidede tur, der starter i Brasilien og forsætter ind i hjertet af Paraguay. Sammen med os kommer du helt tæt på Sydamerikas fantastiske natur og du kommer til at opleve lokalbefolkningen på tæt hold.

Peru

Peru har været turistland i mange år, på grund af Inkaerne, som skabte nogle af verdens mest imponerende bygningsværker. Det mest berømte er Machu Picchu, der er optaget på UNESCO’s verdensarvliste som en af ”Verdens Syv Vidundere”.

Areal: 1.285.216 km2

Hovedstad: Lima

Befolkning: 29.248.943 (anslået 2011)

Sprog: spansk (off)

Religion: katolsk (ca. 89%)

Valuta: nuevo sol (PEN)

Peru kan deles ind i 3 naturlige områder
1. Kystområdet
Kystområdet er tættest befolket og med over 3.000 km lang kystlinje. Landets hovedstad Lima ligger i dette område. Længst mod nord er kystklimaet varmt. I de centrale og sydlige dele er klimaet tempereret og meget tørt – på grund af de kolde havstrømme.

2. Højlandet
Højlandet gennemskæres fra syd til nord af Andesbjergene, og flere byer ligger mere end 3.500 meter over havets overflade. Mod vest rejser bjergene sig stejlt og skråner mere gradvist mod øst. Bjergene i det østlige område er skovklædte og gennemskåret af dybe raviner. Klimaet i højlandet er koldt og tørt med mest nedbør fra december til marts.

3. Amazonjunglen
Amazonjunglen udgør 60 % af landets areal, og strækker sig langt ind i Amazonområdet. Verdens længste flod Amazonfloden udspringer i Peru. I nord grænser landet mod Ecuador og Colombia, i øst mod Bolivia og Brasilien og i syd mod Chile.

Islas Ballestas - Ballestas øerne
Denne samling af små klippeøer refereres ofte til som "Perus Galápagos”. Disse øer findes på Paracas halvøen og dækker over et areal på mere end 280.000 hektar. Mange tager hertil for at observere det fantastiske dyreliv med både pelikaner, humboldtpingviner, kæmpe krabber, suler og hundredvis af søløver.

Under sejlturen kan vi også observere en af de berømte figurer i sandet kaldet ”el Candelabro” eller kandelaber/lysestage. Den forbindes ofte med de berømte Nazcalinjer, fordi den anvendte fremstillingsmetode har vist sig at være identisk.

Nazca linjerne
Der har gennem tiden været mange gisninger omkring disse berømte linjer, siden de blev opdaget af en amerikansk videnskabsmand i 1939. Først troede man, at linjerne var naturens eget værk. Men da man så linjerne fra luften, kunne man pludselig se, at de dannede flere forskellige figurer.

Linjerne er en række aftegninger, også kaldet geoglyffer. De er tegnet ned i højslettens sandede og stenede overflade og består af titusindvis af linjer, der varierer i størrelse. De er formet som forskellige dyr og diverse geometriske figurer såsom triangler, trapezer, cirkler osv. Nazca linjerne er ikke de eneste der eksisterer. Fænomenet optræder også andre steder blandt andet i Nordchile, men det er ved Nazca, at den største koncentration af fænomenet findes.

Ud for Perus kyst og 640 meter over havets overflade ligger den lille by Nazca. Umiddelbart syner denne by ikke af meget, men pga. Nazca linjerne er den blevet meget kendt. I Nazca får vi lejlighed til at tage en flyvetur over de berømte Nazca linjer.

Arequipa
2500 meter over havets overflade finder vi Perus næststørste by - Arequipa. Byen ligger smukt for foden af vulkanen El Misti. På grund af de mange hvide huse fra den spanske kolonitid, har byen fået tilnavnet ”Den hvide by”. Her fremstilles det berømte alpaka strikkegarn. Rundt omkring i byen findes et væld af små hyggelige cafeer og restauranter. Her kan man prøve forskellige lokale specialiteter og hvile benene et øjeblik.

I et af Arequipas museer opbevares den legendariske ”Juanita”. Hun er verdens mest velbevarede lig/mumie, og er et tydeligt bevis på Inkaernes ofringer til bjergguderne. Det er også i denne by, at det gamle Santa Catalina Kloster ligger. Klosteret har en utrolig spændende historie og tradition knyttet til sig. Klosteret har været lukket for offentligheden i mere end 400 år. Det var først i 1970 at besøgende kunne gå på opdagelse i det 2 hektar store kloster.

Chivay
På højsletten 3800 meter over havets overflade ligger Chivay. Byen blev anlagt i kolonitiden og her bevarer lokalbefolkningen stadig de gamle traditioner, som det bl.a. ses i de smukke klædedragter.

På turen derop kommer vi igennem en barsk, men imponerende og smuk del af Andesbjergene. Egnen er et godt græsnings og hyrdeområde, og undervejs er der gode muligheder for at se både vilde vicunjaer, lamaer og de lidt mindre alpakaer. Disse er alle medlem af dromedar familien.

Vi gør stop ved blandt andet vulkanernes udsigtspunkt og søerne i ”Aguasblancas". Her kan man ofte observere store flokke flamingoer og huallataer (andeanske gæs) og vildænder. Før vi når frem til den hyggelige bjergby Chivay, skal vi over et pas på 4800 meter over havets overflade.

Cruz del Condor - Kondorkrydset
Morgenstunden er den bedste tid på dagen for dem som ønsker at se de mægtige kondorer. Kondorernes reder ligger på de stejle bjergsider. Herfra svæver de på opadstigende varme luftstrømme i deres søgen efter føde. Fra kløftens kant håber vi at se et par stykker af de majestætiske fugle.

Bolivia

Bolivia er opkaldt efter den store sydamerikanske folkehelt Simón Bolívar. Landet er et af de fattigste lande i Sydamerika, og har i lange perioder været plaget at politisk uro og en vaklende økonomi. Bolivia er kendt som landet uden kyster. Egentlig havde Bolivia adgang til Stillehavet, men efter uafhængigheden i 1825, er landet blevet halveret som resultat af krige med nabolandene.

Navn: Estado Plurinational de Bolivia

Areal: 1.080.000 km2

Hovedstad: Sucre, La Paz (regeringssæde)

Befolkning: 9.947.000 (anslået 2010)

Sprog: spansk (off)

Religion: katolsk (ca. 88%)

Valuta: bolivianos (BOB)


Landet består af 3 naturlige regioner
Højsletten
Altiplano: (højsletten) er med en gennemsnitlig højde på 4000 meter over havets overflade tørt og koldt. Det er her størstedelen af befolkningen bor.

Dalene
Yungas: (dalene) har et subtropisk klima, hvor der dyrkes kaffe, kakao, soja, kokablade og bananer.

Lavlandet
Det flade tropiske lavland med skov og savanne.

Copacabana
En rigtig solskins by beliggende på en halvø i Titicacasøen. Byen er landfast med Peru, mens en færge forbinder den med resten af Bolivia. Byen har 4200 indbyggere og blev formentlig grundlagt af inkaen Tupac Yupanqui. Byen menes at have været stoppested for de mange pilgrimme, som var på vej til Sol øen.

Vandre tur på Sol øen
Ifølge legenden er det fra denne smukke ø hele Inkakulturen er udsprunget. Samtidig var øen også et meget vigtigt sted for Tiwanaco folket. Sol øen ligger ca. to timers sejlads fra Copacabana. På denne udflugt vil du opleve nogle af turens allerflotteste landskaber. Luften er så klar at man kan se hundredvis af kilometer hen over søen.

La Paz
3600 meter over havets overflade finder vi verdens højest beliggende storby La Paz, som er Bolivias administrative hovedstad.

La Paz er en livlig handelsby og byens lufthavn er blandt verdens højest beliggende. Da mange forhold er anderledes i den tynde luft, skal piloter have specielle certifikater for at beflyve den. Temperaturen når sjældent over 20 grader og nattefrost forekommer hyppigt her.

I La Paz finder du et hav af forskellige lokale markeder. Her er rigtig mange usædvanlige ting. Det gør en tur rundt på de forskellige markeder til en enestående oplevelse. Du kan blandt andet besøge "Mercado de Hechiceria" (heksenes marked) eller "Mercado Negro" (det sorte marked). På disse markeder kan du finde alt fra urter, frø og woodo dukker til almindeligt tøj og ting til husholdningen.

Tiwanaku
4060 meter over havets overflade besøger vi den lille by Tiwanaku, som gemmer på nogle af fortidens mest imponerende værker. Ruinerne ved Tiwanaku i Bolivia kan dateres tilbage til det 7. århundrede f.Kr. Disse ruiner siges at være den sydamerikanske civilisations vugge. I udforskningen af området fandt spanierne dele af komplekset i 1549.

I Tiwanaku finder man blandt andet et underjordisk tempel, hvor murerne er konstrueret af 175 ansigter udformet i kalk og tufsten. Man finder også det imponerende soltempel, månetemplet samt Akapana, som er en slags pyramideformet bygning. Det har formentlig været brugt ved menneskeofringer. På Tiwanakus arkæologiske museum bliver de uvurderlige genstande fra hele Tiwanaku perioden udstillet.

Interessant ved Tiwanaku kulturen er, at mange af deres teknikker og dele af deres religion senere kan findes hos inkaerne. Tiwanaku kulturen har eksisteret siden fra ca. 800 f.Kr. og kollapsede ca. 1.200 e.Kr Inkariget eksisterede til sammenligning kun knapt 100 år.

Tiwanaku har også fået sin plads i Hollywood. Det er her blandt Tiwanaku ruinerne, optagelserne til filmen Tomb Raider foregik.

Puno og siv øerne (Peru)
I den klare kolde luft næsten 4000 meter over havets overflade ligger Puno. Heroppe ved den smukke Titicacasø kan man besøge de mange forskellige øer. Søen er verdens højst beliggende ferskvandssø.

Uros øerne tilhører Uros folket, som er en meget lille befolkningsgruppe i Peru på ca. 2000 mennesker. På øerne bor der ikke mere end et par hundrede mennesker, resten er flyttet ind til fastlandet. At besøge Uros øerne er en helt speciel oplevelse. Man sejler i sivbåde med store årer. Øgruppen tæller 42 øer. Disse er alle lavet af siv, hvilket gør dem flydende. Øerne bliver bygget og vedligeholdt af øernes beboere. Det er et stort arbejde da sivene hurtigt rådner.

Puno - Cusco
Fra Puno fortsætter vi på en heldags tur, via en af verdens flotteste strækninger, over Andeshøjsletten til Cusco. Vi kører gennem det barske terræn, forbi små lerklinede huse i landsbyerne, hvor de snedækkede Andestinder stikker op i baggrunden. Undervejs gør vi stop ved blandt andet Raqchi templet, som er berømt for dets mange lavastens siloer og andre bygninger til opbevaring af fornødenheder til de rejsende.

Paruro
I den lille provins hovedstad med ca. 4000 indbyggere er der mulighed for at opleve et landsbysamfund og dets mange traditioner. Her kan vi komme tæt på lokalbefolkningen og opleve hvordan livet forløber 3057 meter over havets overflade. I Paruro kan vi også smage nogle af de traditionelle retter.

Ruinerne omkring Cusco.
Der er 4 ruiner beliggende i nærheden af Cusco, hvor den mest berømte af dem hedder Sacsayhuaman.

Sacsayhuaman ligger på et højdedrag 3703 meter over havets overflade i udkanten af byen Cusco. Som så mange stenkonstruktioner verden over er der en del gisninger og mysterier omkring Sacsayhuaman. Nogle mener at stenkonstruktionen var en befæstning, og andre mener at konstruktionens formål var at forme en pumas hoved.

Sacsayhuaman har et vidtrækkende system af underjordiske gange, som forbinder denne konstruktion med andre ruiner i Cusco. Den længste af de 3 vægge er 400 meter lang og ca. 6 meter høj. Man mener at de største stenblokke i denne unikke konstruktion vejer op mod 200 tons. Da de spanske koloniherrer skulle bygge kirker i Cusco, tog de stenene fra Sacsayhuaman. Det er derfor, at væggene er i perfekt stand, indtil de når en hvis højde.

Den hellige dal
Inkaernes hellige dal hedder Urubamba dalen. Dalen strækker sig mellem Pisac og Ollantaytambo. På grund af dalens klimatiske kvaliteter og geografiske placering, var det her inkaerne dyrkede mange af deres afgrøder. Dalen er det bedste sted i hele Peru for dyrkning af majs.

Blandt dalens frodige marker finder vi masser af store og små Inkatempler og ruiner. Vi vil besøge de to vigtigste templet ved Pisac og Ollantaytambo.

Templet ved Pisac ligger langt oppe ad en bjergskråning. Herfra er der en fantastisk udsigt over den hellige dal og byen Pisac. Ruinerne ved Pisac er særligt berømte for deres terrasser til dyrkning af afgrøder. Flere steder kan man se Inkagrave på bjergsiderne.

Inkatemplet i Ollantaytambo var et af de få steder i Peru, hvor de spanske koloniherrer tabte et større slag. Det skete i 1536 da de på snedigste vis blev besejret af Manco Inca. Han var flygtet til Ollantaytambo efter at have tabt Sacsayhuaman og Cusco.

På markedet i Pisac er det muligt at købe alt mellem himmel og jord. Markedet er størst på torsdage og søndage. Det er et sjovt sted at fordrive lidt tid. Ønsker man at handle på markedet, skal man være forberedt på, at alle priser er vejledende turistpriser. Det forventes nærmest at man handler om tingene.

Aguas Calientes
Byen er bedst kendt for at være det tætteste adgangspunkt til Machu Picchu. I byen er der rigtig mange hoteller og restauranter. Desuden er der de naturlige varme kilder, som har givet byen dens navn. Navnet Aguas Calientes er spansk og betyder ”varme vande”. Fra Aguas Calientes er der kun 6 km til Machu Picchu.

Machu Picchu
For mange mennesker er højdepunktet på rejsen til Peru besøget på Machu Picchu – Inkaernes mystiske by. I Aquas Calientes tager vi bussen de sidste 6 km opad bjerget, hvor Machu Picchu langsomt åbenbarer sig for os i al dens pragt.

Machu Picchu blev genopdaget i 1911 af amerikaneren Hiram Bingham. Egentlig var han på jagt efter Inkaernes sidste tilflugtssted Vilcabamba. Machu Picchu er optaget på UNESCOs verdensarvliste. I juli måned 2007 blev Machu Picchu officielt udråbt til et af verdens syv nye vidundere.

(De andre vidundere i dette fine selskab er Chichén Itzá templet i Mexico, Kristus statuen udenfor Rio de Janeiro, Colosseum i Rom, Taj Mahal i Agra, Den kinesiske Mur og Petra i Jordan.)

Machu Picchu er kæmpe stor, og guiden vil derfor vise os de vigtigste steder. Herefter kan vi udforske ruinerne på egen hånd eller følges med rejselederen.

Maras
I Maras ligger der et kæmpemæssigt saltudvindingsområde der kan dateres tilbage fra præ - Inkatiden. Ved hjælp af et underjordisk vandløb udvindes der stadig salt her. Processen forgår helt naturligt. Det underjordiske vandløb skubber saltvandet op i de mange bassiner. Her tager solen over og fordamper det salte vand. Det efterlader saltkrystaller, som transporteres ned af bjerget på muldyr.

Moray
Moray er et landbrugsforskningscenter fra Inkatiden. Det menes at Inkaerne har brugt terrasserne til at studere afgrøder i forskellige temperaturer. Temperaturen falder fra den nederste til den øverste terrasse med hele 15 grader. Når man står på bjerget og kigger ned på de imponerende cirkulære terrasser, forstår man godt, hvorfor disse terrasser også har fået en ceremoniel betydning.

Cusco
Cusco var Inkaherskernes hovedsæde og er i dag også hovedstad i Cusco regionen. Byen har de sidste 20 år tredoblet dens indbyggertal og har således i dag ca. 350.000 indbyggere. Cusco blev i 1983 optaget på UNESCO’s verdensarvliste og er i dag en kæmpe turistby, som årligt modtager ca. 1 million turister.

I og omkring Cusco findes stadig mange levn fra Inkatiden. I det gamle Cusco kan man finde Inkamurerne Sacsayhuaman. I mange af fundamenterne på de spanske huse fra kolonitiden kan man også finde sten, der kommer fra de omkringliggende Inkaruiner.

Lima
Lima er den femtestørste by i Sydamerika og hovedstad i Peru. Byen blev grundlagt på kongernes dag 18. januar 1535 af Francisco Pizarro, under navnet Ciudad de los Reyes – Kongernes by.

I dag bor der 7.200.000 (2007) mennesker i Lima, og mulighederne her er uendelige. Man kan for eksempel tage en tur til centrum af Lima. Her kan man gå på opdagelse i byens mange historiske seværdigheder. Hvis menneskemyldret bliver for meget, kan man tage til det mere velhavende og moderne Miraflores. Her findes Limas hotteste cafeer og fashionable restauranter.

Kort over Peru-boliviaturen
Der flyves fra Cuzco til Lima.

Turprogram 2018

Peru - Bolivia

Med forbehold for ændringer i dags programmet, afhængig af vejret. Turen er med halvpension (morgenmad og frokost).

Dag 1. Afrejse Billund - Lima.
Om morgenen afgang fra Billund. Vi ankommer til Lima tidligt på aftenen og bliver modtaget af vores guide. Vi kører direkte til det flotte kvarter i Lima - Miraflores, hvor vi overnatter.

Dag 2. Lima - Pachacamac - Paracas.
Vi starter dagen med at se Costa verde i Miraflores,derefter kører vi til Pachacamac ruinerne som ligger på vores vej til Paracas. Overnatning i Paracas.

Dag 3. Islas Ballestas (Ballestas Øerne).
Efter en halv times sejlads ankommer vi til Ballestas Øerne, hvor vi sejler rundt om øerne. Herfra forsætter vi til Nazca, med stop ved Wacachina oasen. Mulighed for at køre i ørkenbiler i sanddyner. Overnatning i Nazca.

Dag 4. Nazca Linjerne.
Mulighed for flyvetur over de mystiske Nazcalinjer og et besøg på Antonini Museum.

Dag 5. Nazca – Arequipa.
Køretur langs kysten gennem sandørken og frugtbare dale.

Dag 6. Arequipa.
Besøge det Andeanske Sanctuary museum med ”Juanita” og mulighed for at se Santa Catalina kloster. Det bliver også tid til en guidet gå tur i den smukke by.

Dag 7. Arequipa – Chivay.
Vi krydser en del af den andeanske højplateau med masser af eksotisk dyreliv, I Chivay er der mulighed for at komme ind i de varme kilder.

Dag 8. Chivay - Puno.
Vi starter dagen tidligt med et besøg i Colca kløften, hvor vi krydser fingre for at få mulighed for at se de store og flotte Kondorer. Derefter kører vi op ad kløften for til slut at ende i Puno. Her kører vi igen på højplateauet, men denne gang med udsigt til krystalklare søer og ofte kan vi se flamingoer.

Dag 9. Puno - Uros - Copacabana.
Vi tager på sejltur til Uros øerne, dernæst til Copacabana, Bolivia. Vi får en guidet rundtur med besøg i markedet og den lokale pilgrimskirke.

Dag 10. Copacabana - Soløen – La Paz.
Endnu en gang byder dagen på sejltur, nu til den berømte Sol ø. Vi vil gå tur på øen inden vi sejles tilbage til Copacabana. Til slut kører vi mod La Paz, hvor vi skal overnatte.

Dag 11. La Paz.
City tur i La Paz især ved den spændende og mystiske heksegade. Mulighed for at besøge månedalen og køre i svævebaner over La Paz.

Dag 12. La Paz- Tiahuanaco – Puno.
Vi besøger de gamle Tiahuanaco ruiner på Bolivias altiplano højslette, krydser grænsen til Peru og fortsætter videre til Puno.

Dag 13. Puno - Pisac.
Vi kører fra Puno til Pisac med stop ved Raqchi templet.

Dag 14. Pisac - Cusco – Pisac.
Vi besøger de 4 ruiner omkring Cusco og fortsætter ned i Den Hellige Dal.

Dag 15. Pisac – Ollantaytambo -Agua Calientes.
Vi besøger Pisac ruinerne, kører til Ollantaytambo ruinerne og videre med tog til Aguas Calientes.

Dag 16. Machu-Picchu - Ollantaytambo.
Vi skal se et af verdens syv vidundere - Machu Picchu, der tager det meste af dagen. Sen eftermiddag tager vi toget tilbage til Ollantaytambo.

Dag 17. Cusco – Maras - Cusco.
Vi besøger idag saltsøerne i Maras, Microclimaet i Moray og Chinchero templet. Sen eftermiddag tager vi på guidet bytur i Cusco.

Dag 18. Cusco - Lima
Vi flyver fra Cusco til Lim, hvor der er mulighed for byvandring i det historiske Lima om eftermiddagen.

Dag 19. Hjemrejse.
Tid til at udforske Miraflores, Lima på egen hånd om formiddagen. Over middag afgang mod lufthavnen.

Dag 20. Ankomst Danmark.

Generelle rejsebetingelser
Denne bustur er på ca. 2.800 km., som køres i busser med aircondition og toiletter. 

Der bliver arrangeret udflugter hver dag, men ønskes en afslapningsdag, er der ofte mulighed for at blive på hotellet.
Der tages forbehold for rækkefølge, da nogle af udflugterne afhænger af vejret.

For datoer og ledigepladser se Ledige Afgange.
Klik her for udskriftsvenligt program (pdf)

Turen på google kort

Start dit nye eventyr

Tlf.:  60 24 15 51
Email: rejser@paraguayrejser.dk

 

Paraguayrejser.dk Aps
Falkenkær 5 - 8883 Gjern, Danmark

Beatriz og Jan kan også kontaktes direkte på whatsapp: Jan: +595 973 43 17 29 Beatriz: +595 994 88 99 99