• Rundrejser i Sydamerika

  Paraguay

 • Rundrejser i Sydamerika

  Pantanal

Her er vores forskellige

Rejser

"Ingen har større behov for at opleve og rejse ud, end han eller hun der lige er vendt hjem..."

 

Paraguay- Pantanal- Boliviaturen

Paraguayrejser.dk inviterer til Pantanal området.

Hvis du ikke har brug for et shoppingcenter eller en bar på hvert gadehjørne. Hvis du hellere vil have spænding og oplevelser, så er det her du skal stå på. Vi tilbyder en forrygende oplevelse, omgivet af en natur der tager pusten fra dig, og et dyreliv du aldrig før har set magen. På denne 19 dags tur er der blandt andet følgende seværdigheder:

 • Yguazu vandfaldene.
 • Paraguay gourment og folklore.
 • Besøge lokalbefolkningen i Paraguay.
 • Sejltur på Paraguayfloden.
 • Møde med den sidste rest af danskerkolonien i Paraguay.
 • Araernes hul.
 • Den Blå Lagune.
 • Den krystal klare Formosoflod.
 • Pantanal med alle dets dyr.
 • Bolivias kultur i lavlandet omkring Santa Cruz.


Inkluderet er:
Fly og lufthavnsafgift.
Transport i Brasilien, Argentina, Paraguay og Bolivia.
Overnatning på turistklasse hoteller.
Alle udflugter beskrevet i programmet
Fuld pension.
Dansk rejseleder og lokale guider.

Oversigt og kort 

Cataratas de Iguacú er blandt verdens største vandfald. De strækker sig over 2,7 km og har i alt mere end 270 enkelte fald. Der fosser i gennemsnit 1500 m3 vand igennem vandfaldene pr. sekund. Vandfaldene ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina og har derfor også to forskellige navne. Et er portugisisk, og et er spansk. I Brasilien hedder de: Cataratas do Iguacu. I Argentina hedder de: Cataratas del Iguazú.

Patanal

Paraguay
Paraguay området er grundlagt i 1524 af Alejo Garcia (Spanien). Landet blev uafhængig fra den spanske krone i 1811. Paraguay levede under diktatur fra 1954 til 1989, herefter begyndte den demokratiske proces.
Areal: 406.752 km2
Hovedstad: Asuncion ca. 600.000 indbyggere
Befolkning: Ca. 6,9 mio.
Sprog: Spansk og guarani
Religion: Katolsk (ca. 90%)
Valuta: Guaranies ca. 750 G$ til 1 kr.
Klima: Subtropisk fastlandsklima

Ciudad del Este: Byen mod Øst
I forbindelse med planlægningen af verdens største vandkraftværk ”Itaipú” blev Ciudad del Este grundlagt i 1958. Selv om Ciudad del Este er en af de yngste byer i landet, er det Paraguays næststørste by. Ciudad del Este har en unik geografisk placering, der gør byen til Sydamerikas største handelsby. Det er et sand Mekka for shoppers og glade turister der valfarter hertil på endagsture fra Brasilien, for at købe alt fra fladskærme til vækkeure.

Mallorquin
Landsbyen blev grundlagt som koloni i 1957. I dag er der ca. 16.000 indbyggere, og byen har både supermarkeder, skoler og et universitet. I disse år gennemgår Mallorquin den mest positive udvikling i hele sin historie.
Kommunen Mallorquin er blandt de bedst fungerende kommuner i landet og er bestemt et besøg værd. Største parten af indbyggerne lever i landsbyerne. Her klarer de sig selv ved at dyrke deres egen jord.

Pantanal
Paraguay floden skaber verdens største vådområde, det hedder Pantanal. Pantanal kommer fra det spanske ord ”pantano”, som på dansk betyder sump. Pantanal ligger hovedsageligt i Brasilien, men strækker sig også ind over dele af Bolivia samt den nordlige del af Paraguay. Vådområdet dækker i alt et areal på ca. 150.000 km2. I regnsæsonen fra december til april oversvømmes op til 80 % af området. Dette giver næring til verdens største samling af undervandsplanter. Pantanal opfattes derfor som en af verdens tætteste flora og fauna økosystemer, og er en ligeså vital del af den neotropiske region som Amazonas regnskov. Området er delt op i mere end 10 underregioner afhængig af jordbonitet, vegetation og oversvømmelses intensitet. I hele Pantanal området er der mere 175 floder, som alle udmunder i Paraguay floden. Området er et sandt paradis for natur- og dyre elskere. Der kan observeres over 600 fuglearter, mere end 250 fiskearter samt flere end 100 arter af pattedyr og mange andre eksotiske dyr.

Bonito
Byen ligger ved grænsen til Pantanal området. Her findes et væld af vandfald og floder med krystal klart vand. Vandet siver op af undergrunden, og passerer et naturligt kalkfilter. Det gør vandet bliver usædvanligt transparent, og samtidig får det en smuk blå farve. I disse naturlige akvarier, kan man svømme rundt blandt ikke mindre end 30 forskellige fiskearter. Ud over de klare floder er der massevis af grotter i området omkring Bonito. ”Den blå søs grotte” er den mest berømte. På portugisisk hedder den: Gruta Lago Azul. Grotten har fået navnet, fordi den rummer en sø med fuldstændig koboltblåt vand. Søen kommer man først til efter en 100 meters nedstigning i bælgravende mørke. Denne meget smukke grotte, er anslået til at have en dybde på 90 meter, og fra loftet hænger drypstenene. I nogle af de andre grotter kan man se imponerende fossiler af mystiske fortidsdyr som sabeltigeren og kæmpedovendyret.

Santa Cruz
Santa Cruz de la Sierra, by i lavlandet i det østlige Bolivia. 1,2 mio. indb. (2004). Med bygningen af en hovedvej til højlandet og en jernbane til Brasilien i midten af 1950'erne blev området en vigtig leverandør af tropiske afgrøder til højlandet. Tilflytning har medført en stor befolkningsvækst, og byen er blevet Bolivias næststørste (efter La Paz). Samtidig er den landets mest moderne og vestligt prægede by med bl.a. udbredt adgang til el og rindende vand samt lavere børnedødelighed og analfabetisme end i det øvrige Bolivia.Se turprogram for 2015 Paraguay - Pantanal - Boliviaturen

Turprogram 2018

Paraguay - Pantanal - Bolivia turen

Med forbehold for ændringer. Turen er med helpension.

Dag 1 Afgang fra Danmark
Landing i Foz de Iguazu, Brasilien. Indkvartering i Ciudad del Este, Paraguay.

Dag 2 Ciudad del Este
Et kig på byen med mulighed for veksling af valuta.

Dag 3 Juan Leon Mallorquin
Vi besøger landsbyen Juan Leon Mallorquin og landstedet tæt derved - for at fornemme livet på landet og møde lokal befolkningen.

Dag 4 Monday - Itaipu
Et besøg til Monday vandfaldet i Presidente Franco og ”De 3 grænsers punkt”. Mulighed for at se Itaipu vandkraftværket

Dag 5 Wanda, Argentina
Vi kører til Wanda, Argentina. I området er der flere private halv-ædelstens miner. Herud over er området også kendt for en stor papir produktion. Der dyrkes store arealer med fyr og eukalyptus træer.

Her vil vi besøge minerne med halv-ædelsten og høre hvordan de bliver udvundet.

Dag 6 Iguazu
Vi besøger vandfaldet Iguazu fra Argentina siden. Et heldags besøg med en længere gåtur i det omliggende reservat.

Dag 7 Curuguaty
Fra Ciudad del Este til Santa Rosa kommer vi i det mere frodige område ”Curuguaty”. Her blev der tidligere gjort forsøg på at anlægge en dansker koloni. Den besøger vi og får historien fra en af de få danskere der stadig holder til her. Når vi nærmer os grænsen til Brasilien befinder vi os i reservatet Cerro Corá. Det var her den sidste kamp i Den paraguayske krig (Tripple Alliancekrigen) blev udkæmpet.

Dag 8 Pedro Juan Caballero - Jardim
Køreturen starter med afgang mod grænse byerne Pedro Juan Caballero, Paraguay og Ponta Porã, Brasilien. Vi kigger lidt på de specielle grænsebyer. Det er specielt at de to byer ikke er adskilt; man skal nærmest selv finde ud af om man er i Paraguay eller Brasilien. Vi ender dagen i Jardim, byen tættest på Araernes Hul.

Dag 9 Araernes Hul - Formoso
Vi forlader Jardim og kører mod Bonito. Undervejs besøger vi ”Araernes hul”. Her er der mulighed for at se de store papegøjer, som holder til i dette naturskabte, unikke hul i terrænet. Det omkringliggende landskab er forholdsvis fladt og vi er så heldige at være der mens papegøjerne yngler. Derfor bliver det muligt at opleve disse fantastiske og farverige fugle i deres eget habitat. Eftermiddagen tilbringes ved Formoso flodens krystal klare vande, hvor vi kan snorkle og svømme mellem fiskene.

Dag 10 Bonito
Vi starter dagen tidligt for at besøge Bonitos mest berømte grotte ”Lago Azul”. Om eftermiddagen besøger vi et naturligt akvarium og får mere information om, hvordan man får den bedste oplevelse sammen med fiskene og ender i et eksotisk område, hvor vi kan bade under vandfaldene.

Dag 11 Bonito – San Fransisco
Vi starter dagen med en omgang river rafting. Over middag kører vi fra Bonito til Fazenda San Fransisco, som ligger i Pantanal området.

Dag 12 Fazenda San Fransisco
Fazenda betyder landsted og her driver lokalbefolkningens landmænd almindeligt landbrug kombineret med øko - turisme. Fazenda San Fransisco har en stor samling af vilde dyr, blandt andet pumaer, jaguarer, capivara, tapirer og mange andre.

Dag 13 Pantanal – Puerto Suarez
Vi kører ind i det indre Pantanal for at observere det overvældende dyreliv og den frodige natur. Her vil vi blandt andet se store flokke af storke og masser af alligatorer. Vi får også et syn af Paraguay floden, der passerer gennem området. Senere forsætter vi til Puerto Suarez (Bolivia), som er grænseby til Brasilien. Den ligger også lige op til Paraguay-floden.

Dag 14 Puerto Suarez - Roboré
På vejen kører vi gennem noget af Pantanalen i Bolivia. Vi skal blandt andet bade i varme kilder. Selv i dette dampende vand er der dyreliv. Vi skal ”bestige” et lille bjerg ved Santiago de Chiquitos. Her får vi udsigten over Pantanalen ovenfra - med indtryk af hvor uendelig stor den er.

Dag 15 Roboré – San José de Chiquitos
I området har der været stor indflydelse af både jesitter og fransiskaner, det er pilgrimsbjerget Chortiches et eksempel på. Den lille by San Jose de Chiquitos er stadig meget præget af jeusitter tiden både hvad angår bygninger og traditioner. Her overnatter vi.

Dag 16 San Jose de Chiquitos – Santa Cruz
Vi forsætter mod amtets hovedstad Santa Cruz de la Sierra landskabet byder på skiftevis smukke bjerge, som kaldes Chochis og landbrugsområder der er præget af brasilianer og mennonitter. I området udvindes meget jernmalm (den største koncentration i Bolivia).

Dag 17 Santa Cruz
Denne dag brugs på byvandring i Santa Cruz med blandt andet et kig på den flotte katedral ”Basilika Menor de San Lorenzo” og en lille afstikker til stranden ved Piraí floden.

Dag 18 Santa Cruz
Efter lidt tid på egen hånd går turen med fly viaSao Paulo mod Danmark.

Dag 19
Ankomst i Danmark.

Generelle rejsebetingelser
Denne bustur er på ca. 2.800 km., som køres i busser med aircondition og toiletter. 

Der bliver arrangeret udflugter hver dag, men ønskes en afslapningsdag, er der ofte mulighed for at blive på hotellet.
Der tages forbehold for rækkefølge, da nogle af udflugterne afhænger af vejret.

For datoer og ledigepladser se Ledige Afgange.
Klik her for udskriftsvenligt program (pdf)


Start dit nye eventyr

Tlf.:  60 24 15 51
Email: rejser@paraguayrejser.dk

 

Paraguayrejser.dk Aps
Falkenkær 5 - 8883 Gjern, Danmark

Beatriz og Jan kan også kontaktes direkte på whatsapp: Jan: +595 973 43 17 29 Beatriz: +595 994 88 99 99