• Rundrejser i Sydamerika

    Brasilien

  • Rundrejser i Sydamerika

    Paraguay

Her er vores forskellige

Rejser

"Ingen har større behov for at opleve og rejse ud, end han eller hun der lige er vendt hjem..."

 

Rundtur i Paraguay og Brasilien samt et smut til Argentina

Paraguayrejser.dk invitere dig på rundtur i Hjertet af Sydamerika, nemlig Paraguay, Argentina og Brasilien, de tre grænsers område.

TILMEDINGSFRIST TIL D. 18. SEP.

Turen vil dels være en nydelses- og kultur-tur. Vi tilbyder dig en 20 dags guidede tur, der starter i Brasilien og fortsætter ind i hjertet af Paraguay. Sammen med os kommer du helt tæt på Sydamerikas fantastiske natur og du kommer til at opleve lokalbefolkningen på tæt hold.
De store seværdigheder er bla.:

  • Iguazu Vandfaldet set fra Argentina og Brasilien.
  • Itaipu. Verdens største vandkraftværk.
  • Jesuitternes ruiner.
  • Halv ædelstens miner i Wanda Argentina.
  • Plus mange andre oplevelser og udflugter.

Udover oplevelserne er der gode muligheder for indkøb af f.eks. tøj, sko og boligtekstiler. Det tilrådes at medbringe mindst mulig bagage. Der kan vaskes undervejs, til små priser. Dagstemperaturen er gennemsnitlig 26 grader på denne tur. Prisen inkluderer: fly, lufthavnsafgift, transport, hotel, helpension og de fleste entréer.

Prisen er baseret på dobbelt værelse, hvis enkelt værelse ønskes vil merprisen være 3.200 kr.

Oversigt og kort Paraguay

TILMEDINGSFRIST TIL D. 18. SEP.

Naturgeografisk kan Paraguay deles op i to næsten lige store regioner adskilt af floden Rio Paraguay hvis øvre løb er med til at skabe et af Jordens største og vigtigste vådområder, Pantanal.

Kan du lide sol og varme, så tag med os til Sydamerikas ubestridte kronjuvel - Paraguay. Her får du natur og kulturoplevelser, som du aldrig vil glemme. Vi tilbyder dig en tre ugers guidede tur, der starter i Brasilien og forsætter ind i hjertet af Paraguay. Sammen med os kommer du helt tæt på Sydamerikas fantastiske natur og du kommer til at opleve lokalbefolkningen på tæt hold.

Brasilien

Brasilien er verdens femte største land. Landet har udviklet sig enormt og er gået fra at være et uland til at være verdens ottendestørste industri nation.

Areal: 8.547.404 km2

Hovedstad: Brasília (2,4 mio. indbyggere)

Befolkning: 202.656.788 (anslået 2014)

Sprog: portugisisk (off.)

Religion: katolsk (ca. 74 %)

Valuta: real (BRL) 100 kr. = ca. 43 R$

Klima: subtropisk fastlandsklima.

Paraná floden
Paraná floden er med sine 3.940 km Sydamerikas næstlængste flod kun overgået af Amazonas. Den udspringer i Brasilien, hvor den udmærker sig ved sine dybe flodlejer. Det giver gode muligheder for vandkraftværker. Der er flere end 40 vandkraftværker på den og dens bifloder. I Argentina og til dels Paraguay er den flad og dermed sejlbar, hvilket især Paraguay udnytter.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro (i daglig tale Rio) omtales af mange som en af verdens smukkeste byer. Strandene har flot hvidt sand og Atlanterhavet er varmt og klart - lige til at hoppe i. Området omkring Rio er præget af de smukke bjergtinder og mange af dem er beklædt med grøn bevoksning. Her er de 2 mest kendte Sukkertoppen og Corcovadobjerget med Kristus figuren. I dag er Rio ved at gennemgå en større renovering, da den bliver klargjort til VM i fodbold. Senere skal Rio også stå model til olympiske lege i 2016, så der er ved at blive ”ryddet op” i hjørnerne.

Argentina

Areal: 2.780.400 km2

Hovedstad: Buenos Aires (2,8 mio. indbyggere)

Befolkning: 40,09 millioner (anslået 2012), verdensbanken

Sprog: spansk (off)

Religion: katolsk

Valuta: pesos (ARS) 100 kr. = ca. 170 P$

Vandfald Argentina
Denne udflugt er for alle der elsker naturen. Her får man mulighed for at fordybe sig i naturens flora og fauna. Du træder ind i et vidunderligt paradis af sommerfugle i alle tænkelige farver. Alligatorer, fugle, varaner er blot nogle af de mange dyrearter du kan opleve på denne tur.

Wanda
Langs bredden af Paraná floden kan der være steder, hvor der for mange år siden blev indkapslet gasser og syre under meget hårdt pres. Dette er blandt andet sket i Wanda der ligger 45 km. syd for Puerto Iguazu. I området er der flere private halvædelstens miner. Herudover er området også kendt for en stor papirproduktion. Der dyrkes desuden store arealer med fyr og eukalyptus træer.

Tur Kort
Der flyves fra Foz de Iguazu til Rio de Janeiro.

Paraguay

Paraguay området er grundlagt i 1524 af Alejo Garcia (Spanien). Landet blev uafhængig fra den spanske krone i 1811. Paraguay levede under diktatur fra 1954 til 1989. Herefter begyndte den demokratiske proces, som fortsat udvikler sig.

Areal: 406.752 km2

Hovedstad: Asuncion ca. 600.000 indbyg.

Befolkning: ca. 6,9 mio. (anslået 2012)

Sprog: spansk og guarani

Religion: katolsk (ca. 90%)

Valuta: guaranies ca. 800 G$ til 1 kr.

Klima: subtropisk fastlandsklima.

Ciudad del Este ”Byen mod Øst.”
I forbindelse med planlægningen af verdens største vandkraftværk ”Itaipu” blev Ciudad del Este grundlagt i 1958. Selv om Ciudad del Este er en af de yngste byer i landet, er det Paraguays næstestørste by.

Ciudad del Este har en unik geografisk placering, der gør byen til Sydamerikas største handelsby. Det er et sandt Mekka for shoppers, og glade turister valfarter hertil på endags ture fra Brasilien, for at købe alt fra fladskærms tv til vækkeure.

Cataratas de Iguazu – Brasilien
Cataratas de Iguacu er blandt verdens største vandfald. De strækker sig over 2,7 km og har i alt mere end 270 enkelte fald. Der fosser i gennemsnit 1500 m3 vand igennem vandfaldene pr. sekund.

Vandfaldene ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina, og har derfor også to forskellige navne. Et er portugisisk, og et er spansk. I Brasilien hedder de ”Cataratas do Iguacu”. I Argentina hedder de ”Cataratas del Iguazú”

Vandfaldene kan opleves både til lands, til vands og i luften. Gåturen i junglen foregår via det omfattende stisystem, som på den brasilianske side er på ca. 1500 meter. For hvert skridt du tager er der nye indtryk, og for hvert hjørne du runder, dukker et nyt vandfald op. Gåturen ender ved det imponerende fald ”El Diablo eller ”Djævelens Gab”.

Hvis du ikke har noget imod at blive våd, kan du tage en sejltur i en af gummispeedbådene. Her kommer du helt tæt på vandfaldene og kan virkelig opleve, hvilke kræfter der er på spil. Det er også muligt at tage en helikopter tur. Her får du helheds perspektivet af disse enorme vandfald. Helikopterturen er forholdsvis dyr, men det er helt sikkert en oplevelse for livet du aldrig vil fortryde.

Juan Leon Mallorquin
Byen er grundlagt som koloni i 1957. I dag er der ca. 16.000 indbyggere og byen har både supermarkeder, skoler og et universitet. I disse år gennemgår Mallorquin den mest positive udvikling i hele sin historie.

Kommunen Mallorquin er blandt de bedst fungerende kommuner i landet og er bestemt et besøg værd. Størstedelen af indbyggerne lever i landsbyerne. Jordbrug er det fremherskende erhverv.

Caacupé
50 km øst for Asunción ligger landets spirituelle hovedstad Caacupé. Hvert år på Marias dag den 8. december, samles tusindvis af pilgrimme om byens domkirke. Den smukke kirke er dekoreret i mosaik og er hjemsted for Mirakel-jomfruen fra Caacupé.

Asunción
Paraguays hovedstad har ca. 600.000 indbyggere og ca. 800.000 indbyggere hvis man tæller forstæderne med. Byen blev grundlagt i 1537, som militært fort under navnet Nuestra Señora de la Asunción.

Det var i Asunción et af de første oprør mod det spanske kolonistyre fandt sted. Fra 1721 – 1735 var byen den første selvstændige paraguayske republik. Senere da Paraguay i 1811 erklærede sig uafhængig af Spanien, blev Asunción landets hovedstad.

Asunción er en af Paraguays ældste byer og går man rundt i den gamle bydel, kan man se at byen stadig bærer præg af den spanske kolonitid. På en tur i bydelens rektangulære gadenet, finder man mange smukke bygninger i spansk – maurisk kolonistil. Disse står stadig, på trods af at de har mere end 500 år på bagen.

Chaco
Chaco området udgør 61 procent af landets areal, og er meget tyndt befolket. Området kaldes også Paraguays vilde vesten, og man finder store farme med kvæg her. Der bor ca. 3 procent af landets befolkning i dette område. De fleste af dem er Mennonitter, men der er også nogle få indianere.

Chaco er kendt for sine ekstreme vejrforhold. I tørkeperioder forvandles dele af provinsen til et ørkenagtigt område. Samtidig medfører de kraftige nedbørsperioder, at selvsamme område forvandles til noget der ligner regnskov. Dyrelivet i Chaco er meget rigt. Pumaer, jaguarer, alligatorer, tapir og nanduer er blot nogle af de arter, der lever i Paraguays ”vilde vesten”.

Yaguaron
I denne by ligger en af landets smukkeste kirker. En enorm franciskanerbygning som blev opført af Alonso de Buenaventura. Opførelsen af kirken startede i 1640, og det tog hele 60 år at fuldføre. Trækirken er flot dekoreret med naturmotiver og et imponerende alter. Stedet vidner om en velfungerende og gunstig fortid.

San Miguel
Denne traditionsbundne landsby er en af mange i Paraguay. Her har familierne fundet en levevej ved at fremstille tæpper, hængekøjer og tøj af uld. Traditionen fortsætter uændret fra generation til generation.

Bella Vista ”Smukke Udsigt”
Bella Vista er en by, som ligger i den sydøstlige del af Paraguay - ud til Paraná floden. Landsbyen blev grundlagt 1918 af tyske immigranter. Siden er området blevet hjemsted for immigranter fra hele verden. Det har betydet, at udviklingen for alvor har taget fart og påvirket området i en særdeles positiv retning. I Bella Vista finder du en kultur, der er mere broget end andre steder i landet.

Jesuitter ruiner
Jesuitterne kom til Sydamerika i 16hundred tallet, hvor de oprettede missionsstationer langt væk fra de spanske bosættelser. Her omvendtes de indfødte indianere til kristendommen. De underviste dem i musik og forskellige håndværk. For indianerne blev de små Jesuit samfund fristeder, hvor de var i sikkerhed. Andre steder blev de indfødte ofrer for slavehandel og voldsomme blodsudgydelser.

Selv om missionsstationerne lå helt isoleret og langt væk fra de spanske bosættelser, var de alligevel blevet en torn i øjet for de spanske koloni-herrer. Til sidst fordrev de Jesuitterne med vold. I dag er der ca. 30 Jesuit ruiner fordelt over Paraguay, Argentina og Brasilien.

Selecta
Selecta er en af de største og mest velfungerende Maté fabrikker i Paraguay. Maté er en sydamerikansk té, som traditionelt drikkes af hele den paraguayske befolkning. Matéen laves af kvistene fra Ilex Paraguariensis træet, som vokser i Sydamerika. Maté kan drikkes både varm og kold. Under besøget på fabrikken kommer vi også ind på arbejdsforhold og regler i Paraguay.

Encarnacion
Byen blev grundlagt af Jesuitterne i 1615 og er med sine 70.000 indbyggere landets tredjestørste by. Byen er i dag opdelt i en ny og en gammel by. Den gamle by ligger ved Paraná floden, og det nye forretningsdistrikt ligger ind mod landet. Byen gennemgår undertiden store forandringer, da den næsten bliver en del af vandkraftsøen ”Yacyrata” idet store oversvømmelser forekommer i sæsonen. På grund af byens milde klima kaldes den også for ”Sydens perle”.

Encarnacion er hovedstaden i Itaipu. Denne region har den mest frugtbare jord og den bedste infrastruktur. Byen er berømt for sine karnevals fester, hvor hele landet mødes for at danse til brasilianske sambarytmer og beundre de fantasifulde karnevals optog.

Itaipu vandkræftværket
Man hører ofte eksperter udtale sig om, at vedvarende energi ikke er tilstrækkelig, og at det er alt for ustabilt. Det er altså ikke tilfældet med verdens næststørste vandkræftværk Itaipu. Dette vandkraftværk leverer 26 % af det samlede brasilianske strømforbrug og 78 % af Paraguays samlede strømforbrug.

Opførelsen af Itaipu startede i 1975, og da produktionen var på sit højeste, beskæftigede byggeriet mere end 30.000 mennesker. I dag står dæmningen i en imponerende 196 meters højde med en længde på 7,76 km. Den kunstige sø der er blevet skabt som følge af dæmningen, er 170 km lang og indeholder 29 milliarder m3 vand.

Ligeså enestående som Itaipus fysiske konstruktion er det faktum, at vandkraftværket var et binationalt projekt mellem Paraguay og Brasilien. Vandkraftværket er en stor turist attraktion og man bliver taget rigtig godt imod på værket.

Turprogram 2018

Paraguay-Brasilien-Argentina

Med forbehold for ændringer. Turen er med helpension Datoer for afgang: 31 okt. 2017 og 8. mar. 2018

Start: Fra Billund Lufthavn.

1. til 3. Dag Sao Paulo, Maringá og Paraguay.
Turen starter i Sao Paulo i Brasilien, hvor vi står og venter på jer. Vi overnatter uden for Sao Paulo (Sorocaba).
Efter en god nats søvn og morgenmad, kører vi over mod Paraguay, gennem flotte landskaber med appelsin-, kaffe- og sukkerør-plantager. Undervejs overnatter vi
i Maringá, vi vil her se den helt specielle kirke formet som en gigantisk kegle. Turen gennem denne del af Brasilien kaldes også for Sydamerikas spisekammer. Det skyldes de
ekstra frugtbare arealer med nok regn og varme der findesher.

Alt dette ser inden vi kommer til Paraguay og ender i
Juan León Mallorquin.

4. til 6. Dag Mallorquin, Itaipu vankræftværk og vandfald.
Fra Mallorquin arrangeres der forskellige udflugter, bl.a. til vandfaldet Monday, de tre grænsers punkt.
En skovtur og landsbybesøg i Beatriz’ fødeby. Vi kan smage på nogle af de lokale retter, og får mulighed for at gå på opdagelse i urskoven. Der er også herfra vi besøger vandfaldet
(Cataratas de Iguazú) fra den brasilianske side, samt et besøg på Itaipu vandkraftværket.

7. og 8. Dag Pilgrimkirke og Hovedstaden.
Nu tager vi til Paraguays hovedstad Asunción. Her vil vi tage på sightseeing og komme nærmere ind på landets administration og historie. Vi tager på endags udflugt til den nordlige provins Chaco og besøger ved Maka indianernes koloni. På vejen til Hovedstaden kæres flere stop, blandt andre besøger vi pilgrimskirken Caacupé.

9. til 11 Dag Encarnacion, Jesuitter og Mate.
Vi kører mod den sydlige grænseby Encarnación, som grænser op til Argentina. Encarnación kaldes i folkemunde »Sydens Perle«, på grund af det milde klima, områdets unikke flora og fauna og det farvestrålende carnaval. Det er her den store flod Paraná, adskiller de to lande Paraguay og Argentina. Fra hotellet ved Encarnación besøger vi Jesuitter ruinerne. Vi tager på et firma besøg med produktion af Mate og slutter af med en strøgtur i centrum.

12. Dag Mallorquin/Iguazu.
Vi tager endnu en tur til Mallorquin, her bliver der en halv dag ved poolen eller en bådtur på den store sø »Iguazú«, som er lige i nærheden, inden vi tager afsked
med Paraguay. Her vil også være muligt at foretage de sidste »billige« indkøb i Paraguay..

13. og 14. Dag Argentina og Cataratas de Iguazu.
Vi flytter til vandfalds området i nærheden af Cataratas de Iguazú. Herfra kan interesserede besøge en fuglepark. Man kan også gense Iguazú vandfaldene. Denne gang fra den argentinske side, hvor man kan komme helt tæt på vandfaldene.

15 og 16. Dag Curitiba Brasilien.
Vi besøger den smukke by Curitiba, som er Paraná statens hovedstad og den rigeste delstat i Brasilien. Her besøger vi blandt andet Sydamerikas største museum »øjet« opført af Oscar Niemeyer samt nogle af de mange seværdigheder i Curitiba. Der kæres gennem flodt og meget frodig bjerglandskab på denne del af turen.

17. til 19. Dag Santos og strand.
Tilbage har vi 2 overnatninger i Santos (havnebyen til Sao Paulo). Her bliver der tid til en dukkert i det sydlige Atlanterhav, så vi kan være friske til flyveturen hjem. De sidste to dage er til fri disposition.

20. Dag Til Mallorquin og Iguazu søen.
Vi ankommer i Billund.

Generelle rejsebetingelser
Denne bustur er på ca. 2.800 km., som køres i busser med aircondition og toiletter. 

Der bliver arrangeret udflugter hver dag, men ønskes en afslapningsdag, er der ofte mulighed for at blive på hotellet.
Der tages forbehold for rækkefølge, da nogle af udflugterne afhænger af vejret.

For datoer og ledigepladser se Ledige Afgange.
Klik her for udskriftsvenligt program (pdf)

Aktiv Google kort

TILMEDINGSFRIST TIL D. 18. SEP.

Start dit nye eventyr

Tlf.:  60 24 15 51
Email: rejser@paraguayrejser.dk

 

Paraguayrejser.dk Aps
Falkenkær 5 - 8883 Gjern, Danmark

Beatriz og Jan kan også kontaktes direkte på whatsapp: Jan: +595 973 43 17 29 Beatriz: +595 994 88 99 99